maanantai 29. helmikuuta 2016

KULMAKARVOJEN MUOTOILU EHOSTUS


Ehostuskurssimme yksi keskeisiä asioita oli kulmakarvojen muotoilu ja ehostus. Ne luovat paljon ilmettä kasvoille, joka taas vaikuttaa kuvaan henkilön persoonasta. Täytyy sanoa että itse ainakin olen yhdenlainen kulmakarva friikki - jos pitäisi valita vain yksi meikkituote jota saisin käyttää, olisi se jokin kulmaväri.  Tässä tulee pakkaus tietoa kuinka kulmat tulisi muotoilla, ja ehostaa oikeaoppisesti.




KULMAKARVOJEN IHANTEELLINEN PITUUS


Kulmakarvojen ihanteellinen pituus määritellään yleensä kolme pisteen avulla. Ensin vedetään suora linja nenänpään reunasta suoraan ylös. Siitä löytyy kulmalle sopiva aloituskohta. Korkein kohta löydetään katsomalla suoraan, ja vetämällä linja nenänpään reunasta, pupillin kautta yläviistoon. Kulman loppukohta löydetään vetämällä linja sieraimen reunalta, silmäkulman kautta yläviistoon.


Optimaalisinta olisi, jos kulmakarvojen väliin jäisi silmän verran tyhjää tilaa. Jos silmät kuitenkin ovat kaukana toisistaan, voidaan kulmien aloituspistettä tuomalla hieman keskemmälle tasapainoittaa kasvojen olemusta. Jos silmät puolestaan ovat lähellä toisiaan, voidaan kulmien aloituspistettä siirtää hieman kauemmaksi. 







KULMIEN MUOTO


Ihanteellinen kulmakarvojen muoto on kevyen kaareva ja kulmikas.

Pyöreät kulmat saattavat antaa hämmästyneen, naivin ja lapsellisen vaikutelman.

Kohoavien kulmien vaikutelma saattaa olla julma, ilkeä ja laskelmoiva.
Tyvestä liian paksut kulmakarvat antavat vihaisen ja raskasmielisen vaikutelman.

Suorien kulmakarvojen vaikutelma on kysyvä ja hämmästynyt.
Jos suorat kulmakarvat ovat alaspäin viistot, vaikutelma on surumielinen.







KULMIEN MUOTOILU ERI KASVOMALLIEN MUKAAN

Kulmikkaissa kasvoissa kulmien tulisi olla pehmeät ja ohuehkot.
Tuuheat ja kulmikkaat kulmat koventaisi kasvojen olemusta entisestään.


Sydämen mallisissa kasvoissa sopusuhtaisuuden ylläpitämiseksi kulmat muotoillaan
kevyen pehmeiksi ja kulmikkaiksi. Ei liian pehmeiksi/kulmikkaiksi
Timantin mallisissa kasvoissa kulmat muotoillaan kevyen kaareviksi.
Kulmikkaat kulmat korostaisivat kasvojen kulmikkuutta entisestään.
Päärynän muotoisissa kasvoissa kulmakarvojen väliä voidaan suurentaa, ja kulmia vetää kohti ohimoa.
Kulman korkein kohta voi olla iiriksen reunan ulkopuolella.
(Näin tasapainoitetaan kasvojen yläosan kapeutta ja alaosan leveyttä:)
Pitkissä kasvoissa kulmat muotoillaan mahdollisimman 
vaakasuoriksi jotta pituusvaikutelma saadaan katkaistua.

Pyöreitä kasvoja käy kehystämään kulmikkaat, mutta ei liian ohuet kulmakarvat.





LUOMITYYPIN VAIKUTUS KULMAKARVOJEN MUOTOON



Silmän ja kulman välisellä alueella  - luomella, on suuri vaikutus kasvojen ilmeeseen. Siksi kulmien muotoilussa kannattaakin kiinnittää asiaan huomiota. 

Jos luomi on erittäin raskas ja alas painunut, kannattaa kulmakarvan ja silmän väli nyppiä mahdollisimman korkeaksi, näin saadaan aikaan kohottava vaikutelma. 

Jos silmät ovat syvällä, kannattaa kulmat muotoilla hieman kohoaviksi avartavan vaikutelman saamiseksi. Ulkonevissa silmissä kulmat taas saavat olla melko suorat,  jotta saadaan aikaan luomien ulkonevuutta vähentävä vaikutelma. 

Jos silmät ovat pienet, muotoillaan kulmat ohuiksi ja niitä pidennetään hieman ohimoa kohden. Näin saadaan aikaan silmiä suurentava vaikutelma. 






Vaikka kulmakarvojen muotoiluun ja ehostukseen on omat "oikeaoppiset" tavat, tekee jokainen kuitenkin loppuenlopuksi itselleen juuri sellaiset kulmat kuin haluaa. Siispä kulmakarva malleja onkin yhtä useita kuin kantajiansakin. On kulmikkaita, pyöreitä, suoria, ohuita, paksuja, lyhyitä, pitkiä, pitkäkarvaisia, aukokkaita....








KULMAKARVOJEN MUOTOILU


Kulmakarvoja voidaan muotoilla monella eri tapaa. Yleisin on nyppiminen, mutta kasvavassa suosiossa ovat myös vahaus, ja langoitus. Kotona toteutettavaksi nyppiminen on varmasti helpoin. Pinsettejä nyppimiseen löytyy moneen lähtöön. On pieniä ja isoja, pyöreä päisiä ja tasaisia, on perinteisiä ja erityisesti ammattikäyttöön tarkoitettuja automaatti-pinsettejä. 
Perinteisesti karvoja ei poisteta muualta kuin kulmakarvojen alta, enimmäkseen korkeimman kohdan alta, jotta kasvojen ilmeestä ei tule nuutunut ja veltostunut. Joissakin tapauksissa voidaan kuitenkin poistaa muutamia yksittäisiä karvoja myös kulmakarvojen yltä. Karvat nypitään karvan kasvusuuntaan eli myötäkarvaan.








KULMAKARVOJEN EHOSTUS

Kulmia ehostamalla voidaan korjata tavallisimpia kulmakarvojen ongelmia kuten lyhyyttä, ohuutta, aukkokohtia tai liiallista vaaleutta. Hyvin muotoillut ja ehostetut kulmat tasapainoittavat kasvoja ja meikkiä. Kulmakarva-trendit muuttuvat jatkuvasti. 1900-luvun alussa suosittiin ohuita kulmia, lähempänä 2000-lukua kulmakarva-muoti on vaihdellut tuuhean ja kapean välillä. 

Uusia kulmameikkejä kehitellään myös koko ajan lisää. Yleisimmät kulmameikkituotteet kuitenkin ovat kulmakynät, jonka jälkeen tulee puuteri- ja vahamaiset kulmameikit ja sävytetyt kulmageelit. Kulmia ehostaessa voidaan yhdistellä näiden käyttöä. Esimerkiksi ensin muotoilla ja täyttää kulmat puuterimaisella kulmameikillä, ja sitten viimeistellä lopputulos kulmageelillä.




Kulmien tulisi olla väriltään vahvimmat kulman keski- ja korkeimmalta kohdalta johtaen kulmien loppuun, ja kulman aloituskohdan tulisi olla hennoin. Siksi kulmavärin levitys tulisi alottaa kulman keskiosalta, josta edetä kulman loppupäähän ja lopuksi vasta kulmien alkupäähän. Tämä pätee eritysesti puuteri- ja vahamaisia kulmavärejä käyttäessä, sillä niitä levittäessä käytetään sivellintä, johon aluksi tarttuu enemmän väriä, ja loppua kohden se on osittain häipynyt. Kulmameikki voidaan viimeistellä siistimällä sen rajat esim. meikki- tai peitevoiteella, tai nuden sävyisellä rajausvärillä.

Kulmameikin sävy valitaan hiusten sävyn mukaan. Kulmameikin väri tulisi siis olla lähellä hiusten väriä. Tummahiuksisilla sävy voi olla asteen hiusväriä vaaleampi, ja vaaleahiuksisilla astetta tummempi. Jos hiukset ovat esim. punaiset voi kulmaväri olla myös hieman punaiseen taittava. 
Jos on vaikea päättää mikä väri kävisi, on pohjoismaisille (yleensä) varma valinta harmaanruskean sävyt.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti